Vďaka pórom v hlinenom povrchu hrniec absorbuje vodu, ktorá sa pri zahrievaní uvoľňuje ako para. Jedlá pripravené týmto spôsobom si zachovávajú väčšinu vitamínov, sú neuveriteľne aromatické a majú jedinečnú chuť, ktorú nemožno dosiahnuť pečením v bežných hrncoch. Upečené jedlá sú šťavnaté, napriek tomu, že sú upečené bez pridaného tuku.
Rímsky hrniec sa ľahko používa a udržiava v čistote, stačí si zapamätať niekoľko tipov, ktoré nájdete nižšie.
Ako používať:
- Pred každým použitím namočte hrniec na 10-15 minút do vody. Ponorte celý hrniec aj s pokrievkou. Potom ho vložte do studenej rúry. Pre chrumkavejší výsledok odstráňte pokrievku 10 minút pred koncom pečenia.
- Pred pečením chleba vymastite hrniec maslom alebo kokosovým olejom a posypte strúhankou alebo múkou, aby sa upečený bochník ľahko vybral
- Hrniec by sa nemal umiestňovať priamo na plynový alebo elektrický sporák.
- Rímsky hrniec nesmie byť vystavený náhlym zmenám teploty.
- Nelejte studené tekutiny do horúceho hrnca.
- Odporúčaná maximálna teplota pečenia v rímskych hrncoch je 200 °C.
- Hrniec je určený na použitie v plynových a elektrických rúrach.
Umývanie a čistenie:
Po použití hrniec niekoľkokrát namočte do teplej vody a potom ho umyte špongiou alebo mäkkou kefkou. Silné škvrny možno odstrániť sódou bikarbónou. Občas hrniec prevarte vo vode s octom, aby ste neutralizovali pachy. Hrniec by sa nemal umývať v umývačke riadu.
Po umytí by mal byť kvetináč úplne vyschnutý a skladovaný otvorený, najlepšie na dobre vetranom mieste.
Vonkajšie rozmery:
1. hrniec:
2. kryt:
Vnútorné rozmery:
1. hrniec:
2. kryt:
Rozmery súpravy:
Pre tento produkt neboli pridané žiadne recenzie.