Na pečenie použite tuk alebo olej. Niektoré jedlá môžete pripraviť aj bez tuku, pričom v uzatvorenej nádobe dosiahnete správnu vlhkosť len s trochou vody.
Odporúčame hlinenú pokrievku pred použitím namočiť, pretože voda, ktorá sa počas pečenia odparí, zabezpečí, že jedlo bude šťavnatejšie. Samotný hrniec vďaka smaltovanému povlaku nie je potrebné namáčať. Keramický smalt zabraňuje prenikaniu arómy jedla cez steny hrnca, vďaka čomu je ideálny na jedlá pripravené z aromatickejších surovín (iba neglazovaná pokrievka prirodzene absorbuje arómy). Dno hrnca je rebrované, čo zabraňuje nadmernému prilepeniu. Glazúra veľmi uľahčuje umývanie a čistenie hrnca. Hrniec vyzerá skvele a starožitný geometrický ornament zdobiaci pokrievku dodáva jeho atraktívnemu vzhľadu. Veľký objem a hĺbka hrnca spolu s jeho predĺženým tvarom vám umožňujú pripraviť veľké porcie pre celú rodinu alebo dlhšie jedlá vrátane rýb alebo hydiny bez nutnosti ich porciovať.
Poznámka: Hrniec by nemal byť vystavený náhlym zmenám teploty, napríklad nenalievajte studené tekutiny do horúceho hrnca. Rímsky hrniec je vhodný do rúry pri teplotách do 250 °C. Pamätajte, že celý povrch hrnca sa veľmi zahrieva, preto je potrebné používať ochranné rukavice. Po vybratí hrnca z rúry ho položte na drevenú podložku alebo kuchynskú utierku.
Umývanie a skladovanie: Odporúčame čistiť smaltovaný vnútro hrnca ručne pomocou prostriedku na umývanie riadu. Na hlinené časti nepoužívajte prostriedok na umývanie riadu; používajte iba horúcu vodu. Pri silnom znečistení použite kuchynskú soľ a špongiu alebo tvrdú kefku. Hrniec skladujte s vekom hore dnom, najlepšie prekrytý papierovou utierkou, aby mohol vzduch cirkulovať vo vnútri hrnca.
Pre tento produkt neboli pridané žiadne recenzie.