Pečenie pod pokrievkou zabezpečuje, že vitamíny a stopové prvky zostanú v pripravenom jedle. Pečenie v parnej atmosfére zachováva nutričnú hodnotu jedla. Tuky a bielkoviny nie sú vystavené vysokým teplotám, čím si zachovávajú svoje najdôležitejšie zdravotné benefity.
Ako používať:
- Pred každým použitím namočte hrniec na 10 – 15 minút do vody a úplne ho ponorte. Potom ho vložte do studenej rúry. V závislosti od receptu zohrievajte hrniec prázdny alebo s naplneným obsahom. Po upečení môžete jedlo vybrať ešte horúce (napr. chlieb) alebo ho nechať vychladnúť, kým sa ingrediencie úplne nespoja (napr. pri príprave paštéty). Použitie hrnca by malo byť prispôsobené receptu.
- Pred pečením chleba vymastite hrniec maslom alebo kokosovým olejom a posypte strúhankou alebo múkou, aby sa upečený bochník ľahko vybral
- Hrniec by sa nemal umiestňovať priamo na plynový alebo elektrický sporák.
- Rímsky hrniec nesmie byť vystavený náhlym zmenám teploty.
- Nelejte studené tekutiny do horúceho hrnca.
- Odporúčaná maximálna teplota pečenia v rímskych hrncoch je 200 °C.
- Hrniec je určený na použitie v plynových a elektrických rúrach.
Umývanie a čistenie:
Po použití hrniec niekoľkokrát namočte do teplej vody a potom ho umyte špongiou alebo mäkkou kefkou. Silné škvrny možno odstrániť sódou bikarbónou. Občas hrniec prevarte vo vode s octom, aby ste neutralizovali pachy. Hrniec by sa nemal umývať v umývačke riadu.
Po umytí by mal byť kvetináč úplne vyschnutý a skladovaný otvorený, najlepšie na dobre vetranom mieste.
Vonkajšie rozmery:
1. hrniec:
2. kryt:
Vnútorné rozmery:
1. hrniec:
2. kryt:
Rozmery súpravy:
Pre tento produkt neboli pridané žiadne recenzie.