Hlavné výhody našej vákuovej baličky:
- Čerstvosť a chuť vydržia dlhšie – vákuovým balením potravín predĺžite ich čerstvosť a trvanlivosť. Vákuovačka vám umožňuje jednoducho vákuovať nádoby. Môžete si tiež zvoliť balenie iba vreciek (s rôznym obsahom).
- Praktická funkčnosť – vákuové balenie uľahčuje porciovanie potravín, prípravu jedál metódou sous-vide v tesne uzavretých vákuových vreckách. Je tiež ideálne na prípravu marinád, údenín a zrejúcich syrov, ako aj na uzatváranie sypkých produktov vo vreckách.
- Vákuové balenie s príslušenstvom – táto užitočná možnosť pomocou hadice vám umožní odsať vzduch z vonkajších nádob alebo vákuovo uzavretých vreciek.
- Bezpečnosť – pokročilá technológia vám poskytuje plnú kontrolu nad funkciami zariadenia a chráni ho pred prehriatím.
- Efektivita a rýchlosť – môžete vákuovo baliť ticho a vykonávať až 50 cyklov naraz, s vysokou presnosťou a rýchlosťou zatavovania (6 – 15 sekúnd)! Odsávanie vzduchu zabezpečuje vysokokapacitné čerpadlo s prietokom 3 l/min.
- Kompaktný dizajn a tašky v balení - oceníte štíhly dizajn, malé rozmery a ľahkosť, jednoduché používanie, priehľadný panel a sadu 10 vysoko kvalitných vrúbkovaných tašiek v 2 veľkostiach.
- Tlačidlá odolné voči vode, soli a iným látkam - tlačidlá pevne integrované s panelom, ľahko sa udržiavajú čisté a zaisťujú hygienickú prevádzku zváračky.
Vrecká sú certifikované pre kontakt s potravinami.
Vákuové balenie:
- Inhibuje rast aeróbnych baktérií
- Chráni pred zmenami vlhkosti a prenikaním aróm.
- Chráni nepotravinárske výrobky pred oxidáciou, koróziou alebo vlhkosťou, napr. dokumenty, fotografie, pečiatky, šperky.
Doplňujúce informácie:
- Vákuovo baliť môžete takmer čokoľvek: ovocie, zeleninu, syr, mäso, údeniny, ryby, hotové jedlá, koláče atď.
- Vrúbkované vrecko naplnené zamrznutou vodou sa môže použiť ako obklad pri športových zraneniach.
Poznámka: Vákuové odsávanie vyžaduje fóliu alebo vrúbkované (reliéfne) vrecko/vrece. Bežné fólie je možné len pevne uzavrieť.
Vákuové balenie výrazne skráti čas marinovania a zabezpečí šťavnatosť mäsa počas procesu konzervovania. V lete a na jeseň vákuová balička dokonale pripraví sezónne ovocie na mrazenie. Čerstvé bylinky môžete skladovať napríklad vo vhodnej fólii. Po sviatkoch a večierkoch, keď zvyčajne zostáva veľa jedla, vákuové balenie predĺži trvanlivosť rôznych lahodných pochúťok.
Praktické funkcie:
- Režimy balenia pre suché alebo mokré produkty - automatické nastavenie úrovne vákua .
- Tlačidlo Stop – možnosť kedykoľvek zastaviť baliaci cyklus.
- Režim iba zvárania - bez nasávania vzduchu.
- Univerzálny režim tesnenia a vákuového balenia, prispôsobený rôznym potrebám.
- Odsávanie vzduchu z nádob a fliaš - vďaka priloženej hadici
- Tichá prevádzka - až 50 pracovných cyklov s najvyššou úrovňou účinnosti odsávania vzduchu a tichou prevádzkou (pod 60 dB).
- Utesnené tlačidlá - praktické tlačidlá integrované s panelom a odolné voči rôznym látkam.
- Dĺžka zvaru až 30 cm – ideálne pre väčšie vrecká.
- Vstavaná rezačka pre presné rezanie fólie.
Použite praktického sprievodcu (ktorý je tiež súčasťou návodu) a čo najlepšie využite možnosti skladovania rôznych druhov vákuovo balených potravín.
Upozornenie: Ide o elektrické zariadenie. Pred použitím zváračky si pozorne prečítajte návod na obsluhu, ktorý je súčasťou balenia. Počas používania dodržiavajte priložené pokyny a bezpečnostné predpisy . Dodržiavanie týchto odporúčaní vrátane odporúčaní týkajúcich sa čistenia a skladovania zváračky predĺži jej životnosť.
Obsah sady:
- vstavaná rezačka
- odnímateľná odkvapkávacia miska
- hadica na odsávanie vzduchu z fliaš a nádob
- 5 ks vrúbkovaných vrecúšok 12 x 20 cm
- 5 ks vrúbkovaných vrecúšok 20 x 25 cm
- používateľská príručka
- Farba: čierna
- Rozmery: 37,5 x 11 x 6 cm
- Vákuový tlak: ~65 kPa
- Napájanie/výkon: 100/240 V, 110 W
- Rýchlosť vákuového balenia: 3 l/min
- Čas zvárania: 6-15 s
- Maximálna dĺžka tesnenia: 30 cm
V prípade potreby si môžete zakúpiť náhradné tesnenie (ref. 320626).
Sprievodca skladovaním potravín
| Chladiarenský sklad (5 ± 3 °C) |
Konvenčné skladovanie |
Vákuovo balené |
| Surové mäso |
2-3 dni |
8-9 dní |
| Morské plody/ryby |
1-3 dni |
4-5 dní |
| Mäso po tepelnej úprave |
4-6 dní |
10-14 dní |
| Zelenina |
3-5 dní |
7-10 dní |
| Ovocie |
5-7 dní |
14 – 20 dní |
| Vajcia |
10-15 dní |
30 – 50 dní |
| Zmrazené (-16±-20°C) |
Konvenčné skladovanie |
Vákuovo balené |
| Mäso |
3-5 mesiacov |
> 1 rok |
| Ryby |
3-5 mesiacov |
> 1 rok |
| Morské plody |
3-5 mesiacov |
> 1 rok |
| Teplota okolia 25±2 °C / miestnosť |
Konvenčné skladovanie |
Vákuovo balené |
| Chlieb |
1-2 dni |
6-8 dní |
| Sušienky/keksíky |
4-6 mesiacov |
> 1 rok |
| Ryža/múka |
3-5 mesiacov |
> 1 rok |
| Orechy/semená |
3-6 mesiacov |
> 1 rok |
| Čaj |
3-6 mesiacov |
> 1 rok |